Image

Endokrinológovia v Moskve

Ceny: od 900 do 5200 / sr.

Ceny: od 1499 do 4950 / sr.

Ceny: od 1699 do 4500 / sr.

Ceny: od 1499 do 5000 / sr.

  • Endokrinológovia - široká základňa špecialistov
  • 269 ​​hodnotení lekára na PROFI.RU
  • Endokrinológovia v Moskve od 1499 rubľov / konv.

Miesto prijatia

Pozri tiež

Ceny: od 1499 do 8500 / sr.

Ceny: od 950 do 3800 / sr.

Ceny: od 1499 do 11 763 / sr.

Ceny: od 1499 do 10 000 / sr.

Ceny: od 1599 do 6000 / sr.

Ceny: od 1499 do 15 000 / sr.

Ceny: od 1499 do 8000 / sr.

Ceny: od 1599 do 11 763 / sr.

Ceny: od 1499 do 12 500 / sr.

Ceny: od 1499 do 20 000 / sr.

Aktuálne informácie o vybranej službe

4,64 priemerné hodnotenie

Aké sú príznaky a choroby, ktoré musíte ísť do endokrinológa?

Obhájila prvú kvalifikačnú kategóriu ako endokrinológ, absolvovala ďalšie vzdelávanie v moderných postupoch v liečbe diabetu 1. a 2. typu, sprievodnej menopauzy u žien s endokrinnými ochoreniami, pediatrickej endokrinológie. Má bohaté skúsenosti v diagnostike a liečbe ochorení štítnej žľazy, patológii hypofýzy a nadobličiek, ktoré úspešne využíva pri ambulantných konzultáciách, dospelých aj detí v multidisciplinárnom zdravotníckom centre. Ako certifikovaný špecialista na liečbu pumpy vykonáva výber a korekciu dávok inzulínu u pacientov s diabetes mellitus.
Lekár prvej kvalifikačnej kategórie.
Vzdelanie: klinický pobyt, špecializácia - endokrinológia, Centrum endokrinologického výskumu Ruskej akadémie vied (2001); Tyumen State Medical Academy, špecializácia - Všeobecné lekárstvo (1999).
Kurzy pokročilého vzdelávania: moderné aspekty liečby diabetes mellitus typu 1 a 2 (2003); manažment menopauzy u žien s endokrinnými ochoreniami - terapia a prax, Oddelenie endokrinnej gynekológie Štátnej inštitúcie ENC RAMS (2004); Oddelenie pediatrickej endokrinológie, MMA. IM Sechenov (2006); Psychosomatické poruchy, Katedra psychiatrie a psychosomatiky MMA. IM Sechenov (2009).
Certifikáty: Pumpová inzulínová terapia; Endokrinológia, PFUR (2015).
Stáže: Oddelenie endokrinológie a diabetológie, detská fakulta (2011); jednotka intenzívnej starostlivosti na klinike "Leonberg", Nemecko (2016).
Lekárska prax - 17 rokov.

recenzia

Lekár najvyššej kvalifikačnej kategórie s najbohatšími tridsiatimi rokmi lekárskej praxe. Rozsiahle teoretické vedomosti a všetky potrebné praktické zručnosti umožňujú odborníkovi vykonávať včasnú a presnú diagnostiku a liečbu diabetu, ochorenia štítnej žľazy, hypofýzy, nadobličiek a iných endokrinných patológií u dospelých a detí.

recenzia

Endokrinológ s viac ako 40 rokmi skúseností obhájil svoju dizertačnú prácu o patológii hypofyzárno-hypotalamického systému v roku 1973, pravidelne potvrdzuje najvyššiu kvalifikačnú kategóriu. Do roku 2012 riadil endokrinologické oddelenie polikliniky zdravotného strediska Úradu prezidenta Ruskej federácie. Certifikovaný domácimi a medzinárodnými diabetologickými programami. Skúsenosti a pravidelná účasť na vzdelávacích programoch o aktuálnych problémoch v liečbe ochorení orgánov endokrinnej patológie umožňuje Borisovi Vasilievičovi efektívne využívať najlepšie odporúčania ruskej vedy a úspechy modernej medzinárodnej praxe.

Endokrinológ najvyššej kategórie (1990). Kandidát lekárskych vied (1973).
Opakovane absolvoval kurzy na Katedre endokrinológie Akadémie postgraduálneho vzdelávania.
Domáce a medzinárodné certifikáty o diabete, obezite, ochoreniach štítnej žľazy.
Opakovane hovoril na ruských a medzinárodných kongresoch a kongresoch o rôznych otázkach endokrinológie. Autor viac ako 30 významných vedeckých prác o endokrinológii a neuroendokrinológii.
Lekárske skúsenosti - viac ako 40 rokov.
Boris Vasilyevich sa na "Klinika modernej medicíny." Iaki ".
Pacienti sú prijatí na adresu:
Moskva, pl. Víťazstvo, 2, Bldg. 1.

Certifikovaný endokrinológ prvej kvalifikačnej kategórie. Spravuje dospelých kvôli potrebe diagnostikovať a liečiť patológiu hypotalamicko-hypofyzárneho systému, diabetu, nádorových a difúznych procesov v štítnej žľaze. Upravuje hormonálnu terapiu, optimalizuje príjem inzulínu a vytvára rehabilitačné programy po operáciách žliaz s vnútornou sekréciou. Aktívny člen odborných komunít. Viac ako 25 rokov skúseností v lekárskej praxi je prezentovaných v 10 vedeckých publikáciách.
Lekár prvej kvalifikačnej kategórie.
Vzdelanie: klinická rezidencia v terapii na báze mestskej nemocnice Mogilev (1987); Grodno State Medical Institute, špecializácia - Všeobecné lekárstvo (1986).
Primárna špecializácia v endokrinológii na Bieloruskej lekárskej akadémii postgraduálneho vzdelávania (1989).
Obnovovacie kurzy: Aktuálne otázky ochorenia štítnej žľazy a diabetológie (1991); Klinická diabetológia a obezita (1995, 1997); Ochorenie štítnej žľazy (2006); Vybrané otázky tyroidológia (2008); Klinická diabetológia a obezita (2008); Diabetes a obezita, diagnostika, liečba (2010); Choroby hypotalamicko-hypofyzárneho systému (2005, 2010); Klinická diabetológia a patológia štítnej žľazy (2012); Všeobecné otázky endokrinológie (2013).
Certifikáty: Ultrazvuková diagnostika (2015); Endokrinológia (2013).
Člen Asociácie ruskej diabetologickej spoločnosti, endokrinológovia.
Stály účastník výročných konferencií: Súčasné prístupy k diagnostike a liečbe ochorení štítnej žľazy; Diabetes mellitus. Incretíny: nový pohľad na liečbu diabetu typu II; Endokrinné patológie a tehotenstvo.
Autor viac ako 10 článkov o tyroidológii.
Lekárska prax - 29 rokov.

recenzia

Elena Nikolaevna ako dietologička a endokrinológka sa zaoberá diagnostikou a liečbou pacientov s diabetom, ochorením štítnej žľazy, nadobličkami, hypofýzou, osteoporózou, nadváhou. Robí programy chudnutie, diéty, vykonáva bio-impedančné štúdie zloženia tela.
Vzdelanie: V roku 1982 vyštudovala Štátny lekársky ústav v Yaroslavli, odbor všeobecné lekárstvo.
Kurzy pokročilého vzdelávania: V roku 1992 absolvovala odborný rekvalifikačný kurz v odbore endokrinológia na základe Štátneho inštitútu Kirov Leningrad. V roku 1994 absolvovala odborný rekvalifikačný kurz v odbore "Endokrinológia" na základe Lekárskej akadémie Stavropol. V roku 1997 absolvovala odborný rekvalifikačný kurz v odbore "Endokrinológia" na Tver Medical Academy. V roku 2004 absolvovala odborný rekvalifikačný kurz v odbore "Endokrinológia" na Ruskej lekárskej fakulte postgraduálneho vzdelávania. V roku 2009 absolvovala odborný rekvalifikačný kurz v odbore "Endokrinológia" na Ruskej lekárskej fakulte postgraduálneho vzdelávania. V roku 2010 absolvovala odborný rekvalifikačný kurz v odbore Škola diabetes mellitus v Endokrinologickom vedeckom centre. V roku 2011 absolvovala odborný rekvalifikačný kurz v odbore "Školenie v osteoporóze" v artrologickom centre. V roku 2015 absolvovala odborný rekvalifikačný kurz v odbore „Dietológia“ vo Výskumnom ústave výživy Ruskej akadémie vied. V roku 2015 absolvovala odborný rekvalifikačný kurz v odbore „Andrology“ na Ruskej univerzite priateľstva ľudí.
Certifikáty: endokrinológia: platné do 07.06.2019.
Účasť na podujatiach: V rokoch 2009 a 2010 Elena Nikolaevna sa zúčastnila kongresu „Človek a medicína“, navštevovala školu na cvičenie aterosklerózy a endokrinológie.
Všeobecná prax: Skúsenosti ako endokrinológ - 24 rokov. 1992 - 2012 - MZH „Rzhevskaya CRH“, Rzhev, endokrinológ 1982–2004 - MZH „Rzhevskaya CRH“, Ržev, praktický lekár. 2010 - n / in - Lekárske hospodárstvo "SM-Clinic". Doktor najvyššej kvalifikačnej kategórie.

recenzia

V roku 1977 absolvovala klinickú prípravu v endokrinológii, v roku 1996 obhájila a pravidelne potvrdzuje najvyššiu kvalifikačnú kategóriu v odbore. Opakovane absolvovala ďalšie zlepšenia v aktuálnych otázkach pri liečbe diabetes mellitus, štítnej žľazy a patologii gonád. Podieľala sa na vedeckom výskume v súvislosti so zvyšovaním účinnosti liečby diabetu u rôznych skupín obyvateľstva. Viac ako 40 rokov dostáva pacientov starších ako 18 rokov kvôli úplnému zoznamu problémov týkajúcich sa diagnostiky, liečby a prevencie komplikácií pri ochoreniach žliaz s vnútornou sekréciou.
Doktor najvyššej kvalifikačnej kategórie (1996).
Vzdelanie: klinický pobyt na Ústave ústavu pokročilých lekárskych štúdií, odbor endokrinológia (1977); stáž, špecializácia - terapia na základe nemocnice v Moskve №13 (1972); Prvý Moskovský lekársky inštitút, špecializácia - lekársky obchod (1971).
Opakovacie kurzy: Klinická diabetológia (1988); Klinika, diagnostika a liečba endokrinných ochorení, RMAPO (1994); Diabetes mellitus. Patológia štítnej žľazy, patológia genitálnych žliaz, RMAPO (2004).
Pokročilé kurzy: Vybrané otázky klinickej endokrinológie, COLIUV; Endokrinológia, RMAPO (1999).
Zúčastnil sa výskumu: Bezpečnosť a účinnosť fixnej ​​kombinácie metmorfín-glipizidu ako prvej línie liečby u pacientov s diabetom 2. typu s nedostatočnou kontrolou glykémie počas diéty a cvičenia (2001); Porovnanie účinnosti moxomedínu a metformínu na kontrolu glykémie u pacientov s nadváhou, miernou hypertenziou a zhoršenou glukózovou toleranciou alebo s miernym diabetom 2. typu, diétna terapia (od roku 2003).
Lekárska prax - 40 rokov.
Larisa Nikolaevna sa zúčastňuje kliniky modernej medicíny. Iaki ".
Pacienti sú prijatí na adresu:
Moskva, pl. Víťazstvo, 2, Bldg. 1.

recenzia

Vykonáva korekciu porúch metabolizmu sacharidov individuálnym výberom liečby znižujúcej glukózu. Predpisuje liečbu liekmi v kombinácii s expozíciou, ktorá nie je vystavená liekom, aby sa zabránilo skorým a neskorým komplikáciám diabetu. Vedie diferenciálnu diagnostiku adrenálnych a endokrinných porúch na úrovni hypotalamicko-hypofyzárneho systému.
Doktor najvyššej kvalifikačnej kategórie. Kandidát lekárskych vied.
Vzdelanie: postgraduálny (1998) a klinický pobyt (1996), odbor endokrinológia, RMAPO; Ruská štátna lekárska univerzita. NI Pirogov, špecialita - lekársky obchod (1994).
Certifikát: Endokrinológia, PMSMU. IM Sechenov (2012).
Téma diplomovej práce: "Diagnostika a kritériá účinnosti liečby endokrinnej oftalmopatie" (1999).
Opakovacie kurzy: Endokrinológia; Andrology a gynekologická endokrinológia detstva a dospievania.
Lekárska prax - 23 rokov.

recenzia

Lekár prvej kvalifikačnej kategórie. Kandidát lekárskych vied (2009).
Vzdelanie: postgraduálne (2008), stáž (2000), špecializácia - pediatria; Irkutská štátna lekárska univerzita, špecializácia - pediatria (1999).
Opakovacie kurzy: Pediatrická endokrinológia, PMGMU. IM Sechenov (2011); Pediatrická endokrinológia, Irkutská štátna lekárska akadémia lekárskych vied (2014).
Je autorom asi 50 vedeckých publikácií, usmernení a príručiek pre lekárov.
Lekárska prax - 16 rokov.

recenzia

Kompetentný endokrinológ s lekárskou praxou viac ako 20 rokov. Diplomová práca venovala komplexnú štúdiu rôznych možností priebehu hyperprolaktinémie. Veľkú pozornosť venuje včasnému odhaleniu komplikácií rôznych endokrinných ochorení: diabetes mellitus, hypo- a hypertyreózy atď.
Doktor najvyššej kvalifikačnej kategórie. Kandidát lekárskych vied.
Vzdelanie: Klinická doktorandská škola (1996) a Klinické sídlo (1993), odbor Endokrinológia; Najprv MGMU. IM Šechenov, špecialista - lekársky priemysel, diplom s vyznamenaním (1991).
Certifikáty: endokrinológia (2011); diabetológia (2010); Organizácia pre sociálnu hygienu a zdravotníctvo (2002); GCP (2013).
Kandidátska dizertačná práca na tému: Patologická hyperprolaktinémia a jej psycho-endokrinologické znaky (2000).
Členstvo v profesijných združeniach: člen Moskovskej asociácie endokrinológov; Člen Moskovskej spoločnosti detskej neurochirurgie.
Lekárska prax - 20 rokov.

recenzia

Doktor najvyššej kvalifikačnej kategórie v endokrinológii (od roku 2005).
Vzdelanie: stáž v terapii (1984); MSMSU. AI Evdokimova (1982).
Odborná rekvalifikácia v endokrinológii, MSMU. AI Evdokimova (1989).
Ďalšie vzdelávanie: „Organizácia zdravotnej starostlivosti a verejného zdravia“ (2015); "Diagnostika a liečba ochorení kĺbov," MGMSU je. AI Evdokimova (2014); "Aktuálne otázky endokrinológie", MSMU. AI Evdokimova (2012).
Člen Európskej asociácie pre štúdium diabetes mellitus (EASD, od roku 2009), Ruskej asociácie endokrinológov (od roku 2001).
Autor viac ako 80 článkov o diabetológii, obezite, tyroidológii, endokrinnej neplodnosti, adrenálnej insuficiencii, endokrinnej hypertenzii, metabolickom syndróme; knihy pre pacientov „diabetes“.
Lekárska prax - viac ako 35 rokov.

Top endokrinológovia

Mikhaleva Oksana Grigorievna

Pediatrický endokrinológ. Diagnostikuje a lieči endokrinné ochorenia a stavy u detí a dospievajúcich. Je autorom asi 50 vedeckých publikácií, usmernení a príručiek pre lekárov. Zahrnuté v registri odborníkov poisťovní v špecializácii "Pediatrická endokrinológia".

Náklady na prijatie - 2600 rubľov.

recenzia

Navštívil som tohto lekára už tretíkrát. Skvelý špecialista! Oksana G. mi veľmi pomohla, dala odporúčania. Snaží sa pochopiť a počúvať pacienta. Odporúčam tento lekár!

Dzidzaria, Marina Igorevna

Endokrinológ, odborník na výživu, zástupca hlavného lekára v Centre pre reprodukčné zdravie "SM-Clinic". Zaoberá sa diagnostikou a liečbou pacientov s ochoreniami hypofýzy a nadobličiek, štítnej žľazy, diabetes mellitus typu 1 a 2, obezity atď. Je autorom viac ako 35 vedeckých publikácií. Podieľa sa na medzinárodných a domácich kongresoch, konferenciách a seminároch o aktuálnych otázkach modernej endokrinológie.

Náklady na prijatie - 2600 rubľov.

recenzia

Všetko šlo dobre, všetko bolo pozitívne, žiadny problém, páčilo sa mi to. Lekár miloval starostlivosť, skúsenosti, pochopenie mojich problémov, pomohol mi.

Predmet: Poradte endokrinológovi v Moskve, prosím.

Možnosti témy

Poradte endokrinológovi v Moskve, prosím

Marusya2009, obávam sa, že je to príliš drahé

Marikol, možno mi potom poradíš s dobrým gynekológom-endokrinológom?

Neexistuje žiadny takýto lekár - to je čisto ruské mlieko.

"Odporúča sa konzultácia s gynekológom. Áno, len gynekológ, pretože všetci si pamätáme, že špecialita" gynekológ - endokrinológ "neexistuje, pretože je nemožné, jednoducho nemožné! - pracovať ako gynekológ bez znalosti ženskej endokrinológie. Teoreticky, samozrejme, je to možné, ale s praxou začínajú problémy. http://doktor-natasha.livejournal.com/13886.html

Výstup je zásadne nesprávny. Malo by to znieť takto: ak nechcete strácať čas na lekárov a testy, budete ich musieť aj tak stráviť. Pre súkromnú kliniku nie je záruka. Lekári sa tam nedostanú zo vzduchu, ale zo všetkých rovnakých polikliník a zo všetkých rovnakých lekárskych fakúlt. A musíme hľadať špecialistu a nie nejakú "súkromnú kliniku". Vyhľadajte metódu prieskumu medzi príbuznými, priateľmi, známymi, fórami atď. A to nie je záruka. Medzi tými, ktorí sú odporučení, som sa stretol s absolútne žiadnymi lekármi, napriek titulom a titulom a lekárom od Boha. Nemôžete hádať vopred.

Mimochodom, súkromná klinika je platené vstupné. Hádajte, že je trikrát lepšie, ak je pre lekára výhodnejšie, aby vás okamžite alebo dlho vyliečil, aby "hľadal príčinu choroby"? Ak je lekár svedomitý a inteligentný - prvý. Ak nie, dobre.

A prečo sa potom trápiť?))
nehanebná reklama. 8-)

PS
Poradenstvo komukoľvek neznámym prezývkam v zásade nemá praktickú hodnotu.

Irianna, v ******, kde som hádal byť testovaný na hormóny. Endokrinológ ****** predpísal liečbu, ktorá rýchlo dala výsledky. Na záver: nechcete tráviť čas na lekároch a testoch - choďte hneď na dobrú súkromnú kliniku.

Nemý rozvod a bezplatná reklama!
Bol som v tejto Bronnikovej, v cm-klinike. Na ceste, od prvého vstupu, teta mi pridelila Tyshovu skúšku na 20 rokov. drahé. Očista.. na 1 tisíc! na konci som robil tieto testy inde, nie na klinike CM.
Kada prišla druhýkrát, potom Bronnikova už zmenila svoj pohľad, kada zistila, že som im testy nedala. Uvidia z tohto percenta nie sú krehké! очи, od tohto momentu som sa okamžite stal nekompromisným klientom)))
Napísala mi zoznam liekov, z ktorých jeden je úplne neznámy, a začal som ho piť, a potom som čítal recenzie o týchto kolesách a v nádobe. Všetko, viac som na túto "špeciálnu" alebo nohu)))

Loren, prečo si mi nepridal moje slová?

Radiť dobrý endokrinológ v Moskve.

Dievčatá radia kompetentnému, dobrému endokrinológovi v Moskve, prosím.

Najlepší lekár - zbožňujem ho - Shilin D.Ye. Trvá na rôznych miestach. Najviac rozpočtu, v regióne 1600 p. - Detská klinika Semashko na Frunzenskaya (musíte zavolať do registra a zaregistrovať sa). Aj za drahé berie http://www.petrovka-med.ru tu, nájdete ho v zozname lekárov. Jeho prístup je takýto: zvolí si metódu liečby a všetko vám vysvetlí. Potom kontrolujete proces sami a prídete k nemu, ak sa s testami niečo stane. Je profesorom, prednáša aj v zahraničí, ale zároveň (čo sa zriedka stáva) vynikajúcim lekárom! Bol som s ním štyri roky a som veľmi rád, že existuje lekár, ktorému možno veriť, ktorý sa lieči, nelieči a nevyčerpáva peniaze, rozpráva hororové príbehy.

Aj ja som nedávno hľadal praktického endokrinológa. Relatívny IVF s diabetom a liečený Eltsovou E.I. Išiel som k nej s hormonálnym zlyhaním a nedostatkom tehotenstva. Mesiac by mohol byť v intervale troch mesiacov. Teraz predpísala liečbu, upozorňujúc, že ​​ak by po tehotenstve pretrvávala dlhá neprítomnosť tehotenstva, možno budete potrebovať IVF. Stále sa liečim, naladím sa na dobro... jej terapia upravila cyklus, hoci predtým, než pila rôzne drogy, ale bola to škvrna, potom ticho vo všeobecnosti. S Eltsovou som sa zaoberal ešte tri mesiace, môžem povedať len dobré veci. Teraz pracuje v Mame, predtým, ako sa naučila v GKB 63, 10 rokov.

Recenzie endokrinológov v Moskve

  • Dostáva recepciu na klinike "Medical Center Trustmed on Taganka" na adrese
    Moskva, okres Tagansky, st. Alexandra Solzhenitsyn 5, bld
  • Vedie recepciu na klinike "Medical Center K-Medicine" na adrese
    Moskva, okres Ostankinsky, Prospect Mira, 105, bld
  • Vedie príjem na klinike "Klinika №1 v Lubline" na
    Moskva, okres Lyublino, st. Krasnodarskaya, 52, bld. 2
  • Prijíma recepciu na klinike „Miracle Doctor on School School 49“
    Moskva, okres Tagansky, st. Škola d
  • Vedie príjem na klinike "Najlepšie kliniky na Krasnoselskaya" na
    Moskva, okres Basmanny, st. Nizhnyaya Krasnoselskaya d
  • Dostáva recepciu na klinike "Medical Center Trustmed on Taganka" na adrese
    Moskva, okres Tagansky, st. Alexandra Solzhenitsyn 5, bld
  • Prijíma recepciu na klinike „ABC Medicine on Kolomenskaya“ na adrese
    Moskva, okres Nagatino-Sadovniki, Andropov avenue, 42, blok 1
  • Prijíma recepciu na klinike "SM-Clinic on Clara Zetkin" na adrese
    Moskva, okres Voikovsky, st. Clara Zetkin 33, Bldg. 28
    a na inej klinike

Posledné recenzie

  • Svetlana
  • 4.3.2019

Recenzia Tatiana Ivanovna Krasnikova

Lekár je pozorný, vnímavý a kompetentný. Starostlivo preskúmala všetky dokumenty, pozorne preskúmala výskum, ktorý sme mali, a vydala odporúčania na liečbu. Spokojný s recepciou. Dekor bol veľmi útulný.

  • Andrew
  • 4.3.2019

Recenzia Vartanyan Tatiana Stanislavovna

Lekár je pozorný! Lekár sa so mnou stretol s láskou, vypočúval a urobil testy. Moja liečba sa práve začala, takže nemôžem povedať nič o svojich odborných zručnostiach.

  • anonym
  • 4.3.2019

Recenzia Kuznetsova Elena Yuryevna

Môže byť dobrý lekár, pozorný, ale chamtivosť chová chudobu. Prvá recepcia stála 1300, ale ja som napísal 1750 v zadnej časti platby, pretože som bol uvedený do takého stavu, že som si myslel, že by som si to nevšimol. Všetko viedlo k EKG, potom k ultrazvuku srdca, myslel som, že som jediný, prečítal som si komentáre a uvedomil si, že toto je ich komplexné, testované vyšetrenie. Prišiel k nim zdravý, opustil pacienta, pretože takéto diagnózy boli poučené, že môžete zomrieť priamo v kancelárii. Išiel som do kardiológie, nič nebolo potvrdené. Kardiológ neporozumie konceptu športového srdca a maratónci majú v pokoji 35 tepov. Teraz srdce bolí po ich diagnózach a neprejde. Nechoďte, lepšie platiť za pár tisíc viac.

  • miláčik
  • 3.3.2019

Recenzia Murashko (Mirina) Ekaterina Yuryevna

Lekár predpísal testy a vedenie výživového denníka, pri ďalšom stretnutí predpíše konkrétnu liečbu. Pozorný lekár, v dobrej viere k svojej práci.

  • Galina
  • 3.3.2019

Recenzia Vartanyan Tatiana Stanislavovna

Páčilo sa mi pozorného lekára. Poslala ma na testy a ďalší výskum, prikázala mi, aby som to zobral.

  • helena
  • 3.3.2019

Recenzia Verbovskaya Anna Pavlovna

Anna Pavlovna je kompetentným lekárom, opäť k nej prídem. Lekár mi napísal pokyny, na ktoré lekári sa majú obrátiť a poskytol odporúčania.

  • anonym
  • 3.2.2019

Recenzia Verbovskaya Anna Pavlovna

Veľmi dobrý lekár, podrobne objasňuje všetky okolnosti, vysvetľuje všetko, čo nie je jasné, starostlivo pristupuje k procesu liečby.

Endokrinológovia v Moskve (1710 lekárov)

Náklady na

Náklady na

Náklady na

Náklady na

Ako sa prihlásiť do endokrinológa v Moskve?

Vyberte si jeden z 1710 endokrinológov podľa hodnotenia a recenzie, zaregistrujte sa telefonicky alebo prostredníctvom internetu.

Endokrinológ v Moskve: cena za vstup

Náklady na príjem endokrinológa v Moskve od 600 rubľov. až 12277 rub.

Poradte endokrinológovi v Moskve

Nájdené 643 názorov o najlepších endokrinológoch.

Kto je endokrinológ

Endokrinológ diagnostikuje, varuje a lieči choroby ľudského endokrinného (hormonálneho) systému. Existujú dve veľké časti endokrinológie:

  • pediatrická endokrinológia, ktorá rieši problémy rastu, patológie a sexuálneho vývoja u detí a dospievajúcich;
  • všeobecná endokrinológia, ktorá rieši problémy endokrinného systému u dospelých. V závislosti od chorôb sa endokrinológovia môžu deliť podľa špecializácie.

Aké choroby lieči

Endokrinológ sa zaoberá takýmito ochoreniami ako:

  • diabetes insipidus - porušenie hypofýzy a hypotalamu, ktoré vyvoláva smäd a močenie;
  • diabetes mellitus - ochorenie, ktoré sa vyskytuje v dôsledku nedostatku hormónu inzulínu;
  • endemická struma - zväčšená štítna žľaza v dôsledku nedostatku jódu;
  • autoimunitná tyreoiditída - chronický zápal štítnej žľazy v dôsledku poruchy imunitného systému;
  • narušenie metabolizmu vápnika - zvýšenie alebo zníženie vápnika v krvi;
  • iné poruchy endokrinného systému: obezita, sexuálne a reprodukčné dysfunkcie, gigantizmus, osteoporóza, svalová slabosť a letargia, neuropsychické abnormality.

Aké orgány zaobchádza

Endokrinológ skúma a lieči:

  • štítna žľaza;
  • hypofýzy a hypotalamu;
  • nadobličky;
  • pankreasu;
  • epifýzové telo.

Kedy ísť na konzultáciu

Endokrinné ochorenia sa prejavujú rôznymi spôsobmi a majú širokú symptomatológiu. Preto pacient nie je vždy jasný, kedy má ísť k endokrinológovi. Odporúčanie spravidla vykonáva praktický lekár.

Môžu však byť identifikované príznaky, ktoré indikujú abnormality v endokrinnom systéme:

  • slabosť, ospalosť a únava;
  • zmeny hmotnosti bez zjavného dôvodu;
  • porušenie menštruačného cyklu;
  • časté depresívne stavy;
  • zmeny nálady, slabá koncentrácia;
  • búšenie srdca, pocit horkosti alebo zimnica;
  • trasúcimi sa rukami alebo nohami;
  • poruchy spánku, zápcha, opuch, nechutenstvo;
  • nadmerné potenie;
  • vypadávanie vlasov.

Odporúča sa tiež navštíviť endokrinológa pri plánovaní tehotenstva, nosiť dieťa, pred nástupom menopauzy a po dosiahnutí veku 45-50 rokov.

Najlepšie endokrinológovia z Moskvy

Zjavenie rakoviny pacienta.

Všetko, čo píšem nižšie, je veľmi osobné. A dlho som schovával svoju chorobu. Časom bude blog s najväčšou pravdepodobnosťou vymazaný a nastavený anonymne. Možno moja skúsenosť zachráni niekoho z chýb. No, potom som späť z choroby a nemám právo držať v nevedomosti ľudí, ktorí mi strelivo. :) Začnem prvý, ako som ochorel) je náhoda: 1) genetika Veľa pacientov s rakovinou v mojej rodine 2) v roku 2004 som porodila Arseny, ktorý bol diagnostikovaný s mozgovou obrnou v dôsledku poranenia.

Radiť dobrý endokrinológ.. Medicína a zdravie

Dali mi tu takmer všetci lekári, ďakujem, dievčatá! Teraz je potrebný endokrinológ. *** Téma bola presunutá z konferencie "SP: rokovania"

Mestskí obyvatelia identifikujú najlepších terapeutov, pediatrov a sestier.

Víťazi budú po prvý raz vyberaní samotnými Moskovčanmi, ktorí oceňujú profesionalitu, dobré meno a interpersonálne zručnosti metropolitných zdravotníckych pracovníkov. Projekt „Aktívny občan“ začína 26. apríla hlasovanie o výbere najlepšieho okresného terapeuta dospelej kliniky. Všetci praktickí lekári, ktorí pracujú v poliklinikách podriadených Moskovskému ministerstvu zdravotníctva, sa zúčastňujú celoslovenskej súťaže. Víťazi súťaže budú najlepší z niekoľkých tisíc príslušníkov okresnej polície.

potrebujú endokrinológa. Lekárstvo a zdravie

Dievčatá pomáhajú nájsť osvedčeného lekára v Moskve. Moje cysty v mojom hrudi sa neustále formujú, už existuje niekoľko operácií. povedali, že štítna žľaza a endokrinný systém by sa mali urýchlene skontrolovať, inak sa zopakujú. Je žiaduce, aby juh Moskvy, ale tak nejaká oblasť bude robiť. Ďakujem! Naozaj chcem pomôcť dobrému človeku, aj keď vám pomôžem nájsť lekára.

Hľadáte endokrinológa v Moskve. Zdravie žien

Vlastne, SABJ. Hľadám dobrého odborníka na výživu - endokrinológa, ktorý sa zaoberá problémami nadváhy. Tak, aby nekričal od dverí, "Menej Zhrite", ale hovoril normálne s klientmi a pomohol dosiahnuť dobré výsledky. Teraz mám kolaps úbytku hmotnosti, pozerám pomaly na takého inteligentného lekára.

Povedz mi dobrého lekára. Tehotenstvo a pôrod

Prompt dobrý lekár gynekológ-endokrinológ v SAD alebo SWAD v Moskve, budem veľmi vďačný.

potrebujú dobrý endokrinológ v Moskve a / alebo MO. prijatie

Prosím, nevyvolajte ma svojou otázkou (moderátori). Známa dievčina, 8-9l, sa ukázalo, že diabetes mellitus, ležal na vyšetrení v Tushino, predpísal inzulín pichnutie, ale to nezapadá, telo nevníma to, ale zdá sa, že pečeň zvyšuje z neho veľmi veľa u dieťaťa. Lekári nič nehovoria, ale cukor ešte nie je kontrolovaný. Typ diabetu tiež nie je definitívne stanovený. Potrebujeme dobrého lekára, aby sme zistili, až kým nenájdeme, možno niekto.

Viete, keď príde na naozaj vážne veci, verím iba štátnym inštitúciám s históriou a tradíciami. V tomto prípade ide o inštitút endokrinológie, má inštitút pediatrickej endokrinológie.

Čo môžem povedať z osobných skúseností: v žiadnom prípade nechodím do Centra endokrinológie v Taganka. Ich reklamy sú všade v očiach a vo vyhľadávačoch to padá ako prvé. Sľúbili mi, že budem liečiť (!) Me za 80 cukrov, zdá sa, tisíce rubľov. A spoločne sa zrušia a zručne, áno. Vystrašený ako oni. Vzhľadom na to, nie, vôbec nie som podozrivý, ak by nebol pre lekára, možno by som bol vedený. Dokážem si predstaviť, ako títo strašiaci budú konať na matke dieťaťa.

Radiť dobrý endokrinológ v Moskve.

náhodne objavil uzol na štítnej žľaze (so stratou, kam sa obrátiť, začnem so štátnou klinikou, ale že neexistuje žiadna nádej na kompetentnú pomoc).

Potrebujeme dobrého endokrinológa. Lekárstvo a zdravie

Radiť, pozh-to, dobrý endokrinológ.Brat dal diabetes, posledný týždeň sa cíti hrozné, lekári z okresnej kliniky a z kliniky pre poistenie nemôže pochopiť dôvod. Veľmi potrebný je dobrý špecialista. Moderátori, neprenášajte, pozh, pomoc je veľmi potrebná av profilovom tichu. *** Téma bola presunutá z konferencie "SP: rokovania"

Radiť dobrý platený detský endoklinológ v Moskve.

Trochu sa obávam o malú výšku a váhu mojej dcéry, ale viac o slabej dynamike: 3-ročná dcéra, pol roka doma, počas tejto doby len + 500g a + 2cm. Vzala som dcéru 10,5 kg, 82 cm za 2,5 roka. Chcem ukázať dobrého endokrinológa. Radiť dobrému lekárovi, je lepšie, ak je "tematický", pracovať aj s našimi deťmi. Vďaka vopred!

Hľadám gynekológa-endokrinológa. Plánovanie tehotenstva

Dievčatá, ahoj všetci! Podľa predbežných údajov budem musieť navštíviť gynekológa-endokrinológa. Nie gynekológ, nie endokrinológ, ale tento špecialista. Bol som na recepcii endokrinológa, ktorý mi poradil ísť do Moskvy (žijem v Korolyove) do Yarovaya (ak sa nemýlim, ústavu endokrinológie. Niečo podobné). Viem, že sa tu niekedy stretávajú s hormónmi, počul niekto o tomto špecialistovi (Zem je stiesnená)? A ako je podľa vás potrebné ísť.

Žiadam o radu. Iné deti

Naozaj sa chcem opýtať :) Vo všeobecnosti máme ďalší problém: dieťa nerastie, alebo skôr rastie katastrofálne pomaly. Veľmi malé! 6 rokov 108 cm a hmotnosť 16 kg. Neexistuje vôbec žiadna chuť! Chcem ho úplne preskúmať, pretože bola tam nádej, že, doma, bude rásť, bohužiaľ. Chápem, že potrebujete endokrinológa. Kde inde? Enzýmy prejsť? Čítal som, že nejakým spôsobom určujú vek kostí - sme na nás, na koho sa obrátiť? Všeobecne, čo ešte preskúmať? Ďakujem!

Hľadáte tých, ktorým lekári nemôžu robiť diagnózu!

Dievčatá! Hľadám tých, ktorým lekári nemôžu robiť diagnózu, ktorí trpia nejakým druhom zdravotného problému, ale z ktorého nemôžu určiť. Každý, kto sa stretol s takýmto problémom, môže získať bezplatné konzultácie. Na kanáli "Rusko" začal nový projekt týkajúci sa diagnózy ochorenia. Ak nemôžete byť diagnostikovaný na dlhú dobu, ak máte ochorenie, ktoré miestni lekári nemôžu nájsť, napíšte na: [email protected] V liste podrobne opíšte svoj detail.

Poučte osvedčeného gynekológa / gynekológa-endokrinológa.

Dobrý deň! Priateľ hľadá dobrého gynekológa alebo gynekológa-endokrinológa v Moskve. Základná línia: dievča vo veku 15 rokov, 46 kg. Prsia sa tvoria, ale úplná absencia menštruácie, hormóny sú normálne. Lekári pokrčia ramenami a hovoria: počkaj! Ďakujem vopred za odpovede.

Poradte endokrinológovi (Moskva). Zdravie žien

Najstaršia dcéra má problém so štítnou žľazou (vyzerá to ako struma). Možno, že niekto má odporúčania, kde, na konkrétneho lekára môžete ísť vidieť. Žijeme v moskovskej oblasti, v blízkosti nie sú žiadni dôstojní lekári. A ani si neviem predstaviť, kde môžete nájsť dobrého špecialistu.

Prosím, poraďte sa s dobrým lekárom. Zdravie žien

Vitajte! Prosím, poraďte sa s dobrým gynekológom a endokrinológom v Moskve (problém s amenoreou).

Prosím, poraďte sa s dobrým lekárom. Lekárstvo a zdravie

Vitajte! Prosím, poraďte sa s dobrým gynekológom-endokrinológom v Moskve (najlepšie v spoločnosti). Problém s amenoreou.

Výzva endokrinológa pliz. Plánovanie tehotenstva

Dievčatá, tu niekto musel byť s dobrým endokrinológom. Priateľ má veľké problémy s hormónmi, ale nevie, kam má ísť. Prosím poradiť kde sa obrátiť?

5 lekárov pre tehotné ženy: oftalmológ, endokrinológ a iní.

Lekári pre budúcu matku: čo a kedy. Plánovanie návštev špecialistov

Dievčatá, prosím, povedzte mi dobrý endokrinológ.

Osvedčený endokrinológ je veľmi potrebný na to, aby hovoril aj robil. Teritoriálne - Zelenograd, severne od Moskvy, ale ak je to potrebné a pôjdeme ďalej. Možno, že niekto chápe situáciu. Už 32 týždňov, podľa ultrazvuku (posledný včera) a doplner, všetko je v poriadku s dieťaťom, ttt, hmotnosť - 2 kg. Ambush s hormónmi štítnej žľazy. Keď som sa zaregistroval na LCD (začiatok druhého trimestra), urobil som analýzu hormónov - ale terapeut ich stratil. Potom šla na dovolenku a tak ďalej. tj teraz už jednoducho nie sú. Mám tento.

O centre.. Novinky a recenzie zdravotného strediska. Spoločenstva.

Multidisciplinárne medicínske centrum "Emaklinik" sa zrodilo v dôsledku prirodzeného rastu tímu ART Clinic "Deti z testovacej skúmavky". Za trinásť rokov spolupráce sa vytvoril vysoko profesionálny tím podobne zmýšľajúcich ľudí, ktorí sa špecializujú na liečbu neplodnosti a asistovanej reprodukčnej technológie, gynekológie, andrológie a urológie. Teraz sa k nášmu tímu pripojili vynikajúci špecialisti v iných oblastiach medicíny - v našom centre prijímajú aj cievne.

Kozmetička radí?

Dievčatá, ktoré majú dobrú kozmetiku, geograficky výhodné pre nás? Len naozaj profesionálny, a nie len zbytočný inzerent. Chváliť sa, prosím?

Cukrovka a liečba: 7 mýtov o chorobe. O chorobe

. Hypoglykémia je nepríjemný stav (s náležitým zaškolením je pacient schopný odstrániť ju za 3-5 minút) a pre malú časť pacientov je to nebezpečné. Podľa amerických lekárov (štúdia 2003) však výkon žiakov s diabetom, ktorí pravidelne pociťujú hypoglykémiu, nie je horší ako výkon detí bez diabetu. Diabetes budú mať aj deti s diabetom, čo zvyčajne vzniká pri diabete 1. typu. Dedičná povaha ochorenia sa pozoruje len u 5-10% detí trpiacich cukrovkou. Ak je diabetes typu 1 diagnostikovaný u matky a otec je zdravý, potom pravdepodobnosť, že dieťa bude ochorieť pred dosiahnutím veku 20 rokov, je iba 1 - 3 roky.

Pediatrická endokrinológia v Medsi.

Pediatrická endokrinológia sa zaoberá štúdiom a liečbou rôznych ochorení a porúch endokrinného systému u detí s prihliadnutím na vekom súvisiace funkcie. Kontrola endokrinného systému je o to dôležitejšia, že hormóny regulujú všetky procesy prebiehajúce v orgánoch a systémoch, vrátane všetkých procesov rastu, puberty a metabolizmu. Medzi hlavné endokrinologické problémy, ktoré sa najčastejšie vyskytujú u detí a dospievajúcich, patria: diabetes; odlišné.

Nový vzdelávací projekt pre deti s diabetom.

Farmaceutická spoločnosť Lilly oznámila spustenie nového vzdelávacieho projektu pre deti s diabetes mellitus typu I - v spolupráci s Disney, bola vytvorená vzdelávacia kniha Coco a Happy Birthday Goofy. Kniha rozpráva o dobrodružstvách opice Coco, ktorá má diabetes typu I. Deti lepšie vnímajú informácie hravým spôsobom, za účasti rozprávkových postáv, s pomocou farebne prezentovaných materiálov, kniha nám umožní hovoriť o komplexnej chorobe, ktorá je pre nich k dispozícii.

7 krokov na počatie: ako plánovať tehotenstvo.

. V každom prípade, pár bude mať čas obnoviť zdravie a porodiť zdravé dieťa. Krok # 1. Prieskum Komplexné diagnostické vyšetrenia sú jednou z najdôležitejších úloh, ktorým čelia budúci rodičia. Kde začať? S návštevou gynekológa. No, ak je pár pripravený vopred na prvú recepciu. Musíme si pamätať na naše chronické a dedičné ochorenia, približné trvanie menštruačného cyklu a zadržať lekársku kartu na prijatie, pretože niektoré z chorôb, ktoré sa preniesli aj v detstve, môžu mať negatívny vplyv na zdravie nenarodeného dieťaťa. Podrobné informácie pomôžu lekárovi urobiť čo najkomplexnejší obraz budúceho vyšetrenia, identifikovať problémy. Počas recepcie bude gynekológ skúmať a c.

Dievčatá, potrebujete súradnice lekárov v Moskve - kardiológa.

Dievčatá, prosím pomôžte. Nie je to Moskovčan, naša nemocnica mumlá, je potrebné aspoň diagnostikovať rebetenku (nie moju, ale ďalšiu dievčinu z môjho mesta, ktorá je tematická, ale nie je tu zaregistrovaná). Symptomatológia je chlapec, 15 rokov, (biotolog je 100% alkoholik, ale FAS nebol pozorovaný a nie je označený) je mučený vysokým tlakom (bolesti hlavy až do zvracania), neustále vysoké hladiny hemoglobínu. Lekári roztiahli ruky, 2 týždne v nemocnici - účinok je nulový. Potrebujete poradiť s dobrými.

Roddom úzky profil. Materská nemocnica

Špecializované liečebno-profylaktické a infekčné pôrodnice: príčiny, podmienky a postup hospitalizácie budúcich matiek.

Odstránenie štítnej žľazy. Lekárstvo a zdravie

Mama má uzliny štítnej žľazy. Navrhujú odstrániť všetko spolu so štítnou žľazou. Povedz mi, čo to hrozí, čo očakávať. Je možné urobiť bez zákroku?

Malý vzrast. Detská medicína

S malou postavou, čo robiť? Môj syn má 116 cm vo veku 9 rokov. Možno niekto vie? Alebo známe deti malého vzrastu majú? A ak liečite kde a ako?

Výzva dobrý endokrinológ v Moskve. Medicine.

Ak niekto vie, kde v Moskve je dobrý endokrinológ, uveďte súradnice. Je veľmi dôležité, aby najneskôr do budúceho týždňa skontrolovať nadobličky.

Najlepšie endokrinológovia v Moskve

Vedúca odborná klinika. Zaoberá sa patológiami štítnej žľazy, cukrovkou, osteoporózou, obezitou, patológiami nadobličiek. Pravidelne sa zúčastňuje vedeckých konferencií, vrátane zahraničných a medzinárodných. Je autorom viac ako 30 článkov v odborných časopisoch a príručkách pre študentov a učiteľov lekárskych univerzít.

Lekár prijíma na klinike

Špecializuje sa na diagnostiku a liečbu ochorení endokrinného systému. Pri práci s osobami s nadváhou sa v prvom rade vykonáva vyhľadávanie hlavných príčin tohto stavu a ich eliminácia, potom sa zostavuje denný a nutričný režim s prihliadnutím na individuálne charakteristiky a následné sledovanie. Vo svojej praxi venuje veľkú pozornosť práci s pacientom, jeho tréningu a vysvetľovaniu príčin a dôsledkov porušenia, čo prispieva k rýchlejšiemu dosiahnutiu dobrých výsledkov liečby. Autor 2 článkov odborných publikácií.

Endokrinológ v Moskve. recenzia

Zanechajte spätnú väzbu

Trvalá existencia medicíny sa vyznačuje medzi všetkými lekármi úzko zameraných odborníkov a tých, ktorých oblasť poznania ovplyvňuje takmer všetky najdôležitejšie funkcie v ľudskom tele. Medzi týchto lekárov patria endokrinológovia, ktorých úlohou je diagnostika, liečba a prevencia chorôb endokrinných orgánov produkujúcich hormóny. Tieto biologicky aktívne látky spolu s nervovým systémom regulujú prácu všetkých vnútorných orgánov. Problémy s hormónmi sa spočiatku prejavujú v metabolických poruchách, ale následky nesprávnej liečby alebo jej neprítomnosti môžu byť ešte závažnejšie. Endokrinológovia sú zvyčajne praktickí lekári, to znamená, že pracujú priamo s celým radom úloh. Ale medzi lekármi sú tí, ktorí absolvujú ďalšie kurzy a získajú titul gynekológa-endokrinológa. Spätná väzba na týchto odborníkov vám pomôže nájsť to, čo potrebujete.

Príznaky, ktoré poukazujú na potrebu konzultácie

Obvykle sa prijímanie do endokrinológa vykonáva na pokyn terapeuta alebo gynekológa. Všeobecný stav orgánu však môže slúžiť aj ako podnet na konzultácie. Za zmienku stojí príznaky, ktoré naznačujú potrebu navštíviť špecialistu:

  • prudká zmena hmotnosti hore alebo dole;
  • časté močenie;
  • výkyvy nálady, podráždenosť, apatia, depresia, ospalosť;
  • zmena stavu - narušenie rytmu tepu, tepla, vnútorného chvenia;
  • neustály smäd a sucho v ústach;
  • bolesť v krku, pocit "kómy v hrdle".

Ako návšteva návštevy gynekológa-endokrinológa pre tehotné ženy. Spätná väzba na takéto konzultácie je mimoriadne pozitívna, pretože odborník diagnostikuje stav vnútorných sekrečných orgánov z hľadiska charakteristík ženského tela.

Môžete získať bezplatné odborné poradenstvo.

Gynekológ-endokrinológ v Moskve. recenzia

Väčšina pôrodníkov a gynekológov dostáva dodatočnú špecialitu endokrinológa, aby využila svoje vedomosti na integrovanú diagnostiku a liečbu problémov neplodnosti, reprodukčných porúch a riadenia tehotenstva pacientov.

Medzi mnohými odborníkmi v tejto oblasti by som rád zdôraznil niekoľko gynekológov a endokrinológov, ktorých hodnotenia sú plné pozitívnych hodnotení.

Multidisciplinárne diagnostické centrum Trustmed ponúka služby gynekológa a endokrinológa Kharitonova Julia Vasilyevna, ktorej skúsenosť je 25 rokov. Jej profesionálne kvality zaznamenali všetci klienti, vrátane tých, ktorí boli schopní prekonať neplodnosť a mať dieťa. Náklady na služby tohto špecialistu sú celkom demokratické a zahŕňajú štandardný súbor služieb.

Za zmienku stojí aj práca gynekológa - endokrinológa v Moskve, ktorej recenzie nie sú len šťastné páry čakajúce na bábätká, ale aj ľudí, ktorí sú ženatí viac ako rok. To je Kiladze Liana Galaktionovna, ktorá pracuje na SM klinike v niekoľkých špecialitách. Jej celková skúsenosť je 28 rokov.

Človek nemôže prejsť lekárom lekárskych vied, ktorý sa špecializuje výlučne na diagnostiku a liečbu ženského reprodukčného systému, konkrétne Ovsyannikova Tamara Vasilyevna, ktorá pracuje na klinike funkčných porúch. Svoju profesiu venovala viac ako 31 rokov a dostáva od jej klientov iba slová vďačnosti. Mnohí z nich dokázali prekonať neplodnosť a mať plnohodnotnú rodinu.

Tak, gynekológovia - endokrinológovia v Moskve, recenzie, ktoré boli preskúmané v tomto článku, sú kvalifikovaní odborníci, ktorí zmenili osud mnohých ľudí.

Potrebujete pomoc pri výbere gynekológa?

Nechajte svoj telefón, zavoláme Vám späť a vyzdvihneme gynekológa zadarmo, ktorý má skúsenosti s liečbou vášho konkrétneho problému.

Recenzie Moskovských endokrinológov

Recenzie a komentáre o klinikách, kde je lekár endokrinológ. Ako nájsť dobrého endokrinológa?

V centre pozornosti

Kurbanov TA doktor len uper!
Taller ON je jednoducho nad všetkým chválou!

ps Odporúčam každému, aby venoval pozornosť akváriu!

Vyjadrujem vďačnosť endokrinológovi Gudovannaya L.N. - jasne vysvetľuje, presvedčuje. Priateľský lekár, s humorom.

Po tom, čo: veľmi spokojní s lekármi: Belyaeva I.V. (encyklopédia, nikdy neprestáva prekvapiť), Popova S.A., Skorkina I.K., Tonu A.G.
A špeciálne poďakovanie TA Dudchenko!

Prinášam svoj obdiv Dr. Irtuganovi, nechtovi Shamilyevičovi, za jeho vysokú profesionalitu a pozorný postoj k pacientovi.